KUNTAVAALIT 2017

Yleinen ennakkoäänestys

Ennakkoäänestys järjestetään kotimaassa 29.3.-4.4.2017 ja ulkomailla 29.3.-1.4.2017.

Kotimaan yleisiä ennakkoäänestyspaikkoja ovat kuntien määräämät virastot, postikonttorit ja muut paikat. Yleisessä ennakkoäänestyspaikassa voi äänestää kuka tahansa äänioikeutettu riippumatta siitä, missä kunnassa hän asuu. Ohje äänestämisestä yleisessä ennakkoäänestyspaikassa löytyy oikeusministeriön vaalisivuilta tästä .

Karstulan kunnan yleinen ennakkoäänestyspaikka on kunnantalo Himmelin alakerroksen aulatilassa osoitteessa Virastotie 4, Karstula. Äänestyspaikka on ennakkoäänestysajan avoinna 29.-31.3.2017 klo 9-18, 1.-2.4.2017 klo 10-14 ja 3.-4.4.2017 klo 9-20. Äänestäjille on tarjolla vaalikahvit!

Yleinen ennakkoäänestys ulkomailla järjestetään 29.3.- 1.4.2017. Ennakkoäänestyspaikkoina ovat valtioneuvoston päättämät Suomen edustustot ja niiden toimipaikat, joissa voi äänestää kuka tahansa kuntavaaleissa äänioikeutettu riippimatta siitä, missä maassa tai kunnassa hän asuu. Edustustoissa voivat siten äänestää esimerkiksi lomamatkalla, opiskelemassa tai työkomennuksella ulkomailla olevat äänioikeutetut. Lisätietoa ennakkoäänestyksestä ulkomailla löytyy oikeusministeriön vaalisivuilta tästä.

Henkilöllisyyden todistaminen
Ilmoittautuessaan äänestämään äänestäjä on velvollinen esittämään selvityksen henkilöllisyydestään. Säännönmukaisessa tapauksessa äänestäjän tulee esittää valokuvan sisältävä henkilöllisyystodistus, esim. poliisin antama henkilökortti, passi, kuvallinen Kela-kortti tai ajokortti. Henkilöllisyyden todistamiseen ei kelpaa pelkästään ilmoituskortti äänioikeudesta tai muut kuvattomat kortit ja asiakirjat. Mikäli äänioikeutetulla ei ole henkilöllisyyttä osoittavaa asiakirjaa, hän voi saada maksutta poliisilaitokselta väliaikaisen henkilökortin äänestämistä varten. Kortin hakemiseen tarvitaan passivalokuva.