18.09.2017

Muistikävely

Aika: 18.9.2017 klo 10-13
Paikka: Karstulan keskusta

Valtakunnallista muistiviikkoa vietetään 17. – 24.9.2017. Karstulan muistiviikon tapahtumana järjestetään Muistikävely keskustan alueella maanantaina 18.9.2017 klo 10 - 13.

Muistikävelyn tavoitteena on muistuttaa, että muistisairauksia voi ennaltaehkäistä omaa terveyttä ja hyvinvointia tukemalla. Suomessa diagnosoidaan joka päivä 36 muistisairasta. Muistikävely –tapahtumalla herätellään yli 50-vuotiaita karstulalaisia pitämään omasta hyvinvoinnista ja muistista huolta. Ennaltaehkäisyn sekä muistisairausdiagnoosin saaneiden kuntoutuksen resepti on sama: Liikunta, ravitsemus, sosiaaliset kontaktit, uni ja lepo sekä arjen aktiivisuus harrastuksineen. Muistikävelyssä aiheita esitellään toiminnallisella ja kepeällä tavalla, vaikka sisältö perustuu tutkittuun tietoon.

Tapahtuma sijoittuu useaan eri pisteeseen Karstulan keskustan alueella ja koostuu eri toimijoiden ideoimista toimintapisteitä, joissa mukana olevat tahot tuovat esille omien jo olemassa olevien toimintojensa merkityksen osallistujien hyvinvoinnin edistämiseksi. Näinpä eri toimijoiden yhteistyö tekee tapahtumasta ainutlaatuisen.

Järjestettävä Muistikävely -tapahtuma on Karstulassa ensimmäinen laatuaan. Vastaava tapahtuma on toteutettu Saarijärvellä muistiviikolla 2015, jolloin tapahtuma sai paljon kiitosta yhteistyökumppaneilta ja osallistujilta.

 

Lisätietoja tapahtumasta:

Johanna Lahtinen
Apetta aivoille -hanke, K-S Muistiyhdistys ry
puh. 040 594 0954
johanna.lahtinen@apettaaivoille.fi

Enni Leppänen
Muistiluotsialuekeskus, K-S Muistiyhdistys ry
puh. 044 761 4925
enni.leppanen@ksmuisti.fi

 

 

 

Takaisin