karstula_150_rgb_300

 

 

Ajankohtaista

15.12.2017

Juhlavuoden päättäjäiset 31.12.2017 

Uudenvuoden aattona Karstulan tapahtumatorilla järjestetään juhlavuoden päättäjäiset ja uuden vuoden vastaanotto. Ohjelmassa kuullaan juhlavuoden tervehdys ja Karstulan Mieslaulajat esiintyvä. Lisäksi tapahtumassa kuullaan äänestystulos torin nimestä ja palkitaan #minunkarstula-kilpailun voittajat. Juhlan päättää näyttävä ilotulitus.

Tapahtuma alkaa n. klo 21.45. 

 


18.10.2017

Tapahtumatorin avajaiset

Karstulan uuden tapahtumatorin avajaiset ke 18.10.2017 klo 13 alkaen Karstulan torilla. Torin vihkii käyttöön Tasavallan presidentti Sauli Niinistö. Viispiikkinen tarjoaa kahvit ja Kivan F2-junnut myyvät makkaraa.

Lämpimästi tervetuloa tilaisuuteen! 

Katso video tilaisuudesta: Karstulan tapahtumatorin vihkiäiset ke 18.10.2017. Juhlan avaus kunnanjohtaja Hilkka Hakala. Juhlapuhe Suomen tasavallan presidentti Sauli Niinistö. Juhlanauhan leikkaus Suomen tasavallan presidentti Sauli Niinistö, Keski-Suomen liiton maakuntajohtaja Tapani Mattila, valtuuston puheenjohtaja Yrjö Takkala ja kunnanhallituksen puheenjohtaja Toivo Poikonen. Lauluesitys Riina ja Juha Pekkanen. Videon kuvaus ja editointi Eerik Lappalainen.

 

 


13.9.2017

 

Karstula 150 vuotta - Valtuuston juhlakokous Karstulan kirkossa perjantaina 29.9.2017 klo 15

Karstulan kunta perustettiin 29. päivä syyskuuta 1867 Karstulan kirkossa pidetyssä pitäjänkokouksessa. Tänä vuonna tuosta kokouksesta tulee kuluneeksi tarkalleen 150 vuotta. Tämän vuoksi Karstulan kunnanvaltuusto  juhlistaa Karstulan virallista syntymäpäivää kokoontumalla Karstulan kirkkoon juhlakokoukseen perjantaina 29.9. klo 15 alkaen. 

Lämpimästi tervetuloa tilaisuuteen! 

 


28.6.2017

Lähiruokamarkkinat 12.8. klo 09-15 Kunnantalo Himmelin pihassa

Halutko tietää mitä syöt? Juhlavuoden kunniaksi Karstulan kunta haluaa järjestää lähiruokamarkkinat, jossa paikalliset ruoantuottajat, yrittäjät, yhdistykset ja yksityiset pääsevät esittelemään/myymään omia tuotteitaan.  Tapahtumalla halutaan  tuoda lähiruokaa lähemmäksi kuluttajaa ja siitä kiinnostuneita.

Markkinoille haetaan vielä myyjiä tai esittelijöitä. Jos haluat esitellä tuotteitasi tai sadostasi jää ylimääräistä myytäväksi niin ota yhteyttä ja varaa paikkasi virpiA.humppi(at)karstula.fi / p.  044 459 6509. 

Lataa esite tästä.


8.6.2017

KARSTULAN SYNTYMÄPÄIVÄJUHLAT WANHOISSA WEHKEISSÄ

9.7. KLO 13 

Juhlavuoden kunniaksi Karstulan kunta ottaa varaslähdön ja juhlii syntymäpäiviään ennakkoon jo heinäkuussa! Matkailualue Wanhat Wehkeet täyttyy karnevaalitunnelmasta, sillä ohjelmassa on teatteria, musiikkia laidasta laitaan  ja paljon muuta Karstulan ihanuutta kuvastavaa ohjelmaa. Juhla on kaikille avoin ja pääsymaksuton tilaisuus, jonne toivotamme kaikki lämpimästi tervetulleiksi! 

Juhlan tarkempi ohjelma julkaistaan kesäkuun aikana, joten seuraa tiedottelua! 

 


11.4.2017

EHDOTA KOPESTA

Vuodesta 1983 saakka Karstulassa on nimetty ansioitunut henkilö Karstulan Kopekseksi. Valinnan tekee Karstulan sivistyslautakunta, ja Kopes kruunataan tuohikruunulla Karstulan 150-vuotissynttäreillä 9.7. Tänäkin vuonna jokainen voi osallistua Kopeksen valintaan. Karstulan kunnan kulttuuritoimen kotisivulla on mahdollisuus käydä ehdottamassa Kopesta Nämä ehdotukset ovat pohjana sivistyslautakunnan valintapäätökselle. Sivulla on lueteltu myös aiemmin Kopeksen arvonimen saaneet.

Karstulan kopekseksi voidaan valita henkilö, joka on positiivisella tavalla vaikuttanut paikkakunnan elämään,  tehnyt Karstulaa tunnetuksi kotimaassa tai jopa saavuttanut kansainvälistäkin tunnettuutta.   Kopesta voi ehdottaa huhtikuun loppuun saakka.

http://www.karstula.fi/vapaa-aika/kulttuuri/karstulan+kopes/

Lisätietoja:
Hannu Patamaa

rehtori, kulttuurivastaava
Karstulan kunta

044 4596653


9.3.2017

Helmikuun "Liikkuva Karstula" -teeman kuukauden Karstuseksi nimettiin monitoimisesti liikuntaharrastusten parissa ansioitunut Markus Muhonen.

Markus on ollut aktiivisesti ja monipuolisesti mukana Karstulan liikuntatoiminnassa valmentaen tällä hetkellä esimerkiksi Karstulan Kivan C2-jääkiekkojoukkuetta. Hän toimii myös Kivan puheenjohtajana. Tämän lisäksi hänet tapaa usein esimerkiksi urheilutapahtumien talkoolaisena.

Muhonen palkittiin Karstulan kunnan juhlavuoden repulla. Onneksi olkoon!

Lue juttu Viispiikkisestä.


21.2.2017

Muutos juhlavuoden tapahtumakalenteriin:  25.2. Laturetki on peruttu.

Karstulan Seudun Samoilijoiden suunnittelema Laturetki 25.2. on peruttu vähäisen lumitilanteen vuoksi. Samoilijat kannustavat kuitenkin omatoimisille laturetkille ja toivottavat kaikille oikein mukavia hiihtotuokioita!


15.2.2017

Kerro ja kuvita satu - kirjoituskilpailu 7-12-vuotiaille 

Kilpailu on osa kesä-heinäkuussa järjestettävää Satusivellin-tapahtumaa. Osallistujan tulee kirjoittaa ja kuvittaa oma satu, max 600 sanaa.  Satu kirjoitetaan tekstinkäsittelyllä ja piirretyt tai maalatut kuvat liitetään tekstiin sähköisesti. Palkintoina kilpailussa on kaksi kannettavaa tietokonetta ja kuusi kirjapalkintoa. Palkitut työt julkistetaan Satusivellin-tapahtumaviikon Satugaalassa 30.6.  Kilpailuaika: 1.2.2017 – 30.4.2017.  Työn tulee olla perillä viimeistään 30.4. klo 15. 
Katso lisätietoja kilpailusta ja tapahtumasta Satusivellin-tapahtuman sivuilta . Satusivellin löytyy myös Facebookista.


15.2.2017

Robin Karstula Areenalla 17.6. klo 19!

Kirmot ja Karstulan juhlatoimikunta yhteistyökumppanina järjestävät Robinin konsertin Karstula Areenalla kesäkuussa. Konsertti on osa juhlavuoden teemaa Lasten ja nuorten Karstula.  Ennakkolipu 27 € + toimituskulu tai ovelta 29 €. Ennakkolippuja  myyvät www.lipputoimisto.fi , Karstulassa Viispiikkinen, (Virastotie 3) ja Saarijärvellä Maricco, Kauppakatu 7.

robin