Keski-Suomen maanpuolustusjuhla

Karstulassa 5.8.2017

150-vuotisjuhlavuottaan viettävä Karstulan kunta sai kunnian isännöidä 32. Keski-Suomen maanpuolustusjuhlaa lauantaina 5.8.2017. Tapahtuman organisoinnista vastasivat Ilmasotakoulu, Keski-Suomen aluetoimisto, Keski-Suomen liitto ja Karstulan kunta hyvässä yhteistyössä. Tapahtuma kokosi Karstulaan runsaasti yleisöä omaiset, varusmiehet ja kutsuvieraat mukaan lukien. Arvioiden mukaan paikalla oli tuhansia kävijöitä.

Tapahtuma piti sisällään lukuisia perinteitä kunnioittavia juhlallisuuksia. Päivä alkoi aamulla klo 8 Suojan talolta lipunnostolla,  jonka jälkeen laskettiin seppele sankarihaudalle.  Tilaisuuksia säesti Ilmavoimien soittokunta ja Karstulan Mieslaulajat. Sotilasvala ja ohimarssi olivat varmasti ikimuistoiset niin palvelukseen astuneille kuin monisatapäiselle yleisöllekin. Taivasta järisyttävä ylilento tuskin myöskään jäi keneltäkään huomaamatta. Pääjuhlassa kuultiin vaikuttavia puheita, kiitossanoja ja musiikkiesityksiä. Päivä päättyi Ilmavoimien soittokunnan sekä solistien Anu Savelan ja Ulla-Maija Humpin konserttiin.

Karstulan kunta haluaa kiittää kaikkia osallistuneita, talkoolaisia ja viranomaisia onnistuneista järjestelyistä. Kiitokset myös yleisölle ja kaikille muille paikalla olleille. Isot kiitokset kuuluvat myös kunnan asukkaille, keskusta-alueen yrityksille ja liikennöijille yhteistyöstä ja joustavuudesta. Tapahtuma oli järjestäjän puolelta onnistunut. 

Päivän tunnelmiin voi palata ja tutustua esimerkiksi alla olevien kuvien kautta 

Lisätietoja:

Hannu Patamaa
p. 044 459 6653
hannu.patamaa@karstula.fi

tai

Paula Pehkonen
p. 044 4596 615
paula.pehkonen@karstulanseutu.fi

 karstula_150_rgb_300

 

Tiedote 07/2017