Karstula 150 -videogalleria

Juhlavuotta on taltioitu monella eri tavalla, joista yksi on ollut videodokumentointi. Jokaiselta kuukaudelta on pyritty videoimaan ainakin yksi tapahtuma, mahdollisuuksien mukaan useampia. Kuvauskohteet on suunniteltu juhlavuoden työryhmässä. Tavoitteena on ollut taltioida juhlavuoden kirjo monesta eri näkökulmasta.  Juhlavuoden päättyessä kaikista videoista tehdään vielä yksi yhteinen kooste, jossa juhlavuosi näkyy kokonaisuudessaan! 

Tällä hetkellä videoiden kautta pääsee kurkistamaan juhlavuoden kevääseen, aina avauskarkeloista toukokuulle. Uusin video on aina ylimpänä. Sivua päivitetään tilanteen edetessä. 

Videoiden kuvauksesta ja editoinnista on vastannut Eerik Lappalainen. Lokakuu - Ikäihmisten KarstulaKarstulan tapahtumatorin vihkiäiset keskiviikkona 18.10.2017
Yhtenä lokakuun tapahtumista vietettiin  myös Karstulan uuden tapahtumatorin avajaisia. Torin vihki käyttöön tasavallan presidentti Sauli Niinistö, joka vieraili Karstulassa osana Keski-Suomen maakuntamatkaa. Juhlanauhan leikkasivat presidentti Sauli Niinistö, Keski-Suomen liiton maakuntajohtaja Tapani Mattila, valtuuston puheenjohtaja Yrjö Takkala ja kunnanhallituksen puheenjohtaja Toivo Poikonen. Riina Pekkanen esitti Juha Pekkasen säestämänä laulun Sininen ja valkoinen. Kesäkuu - Lasten ja nuorten Karstula Luova lava lapsille leiri 17.6.2017 ja Satusivellin-lastenkulttuuriviikon avajaiset 26.6.2017 

Robinin konsertti 17.6.2017 Karstula Areenalla  

 

Toukokuu - Hyvän elämän KarstulaSuomenseläN Suvimessut 21.5.2017 Karstula Areenalla  

Unelmien liikuntapäivä 10.5.2017 

Riuttasalmen sillan vihkiäiset sunnuntaina 7.5.2017

Uusitun Riuttasalmen sillan vihkiäiset järjestettiin Karstulassa sunnuntaina 7.5.2017 klo 12. Kunnanjohtaja Hilkka Hakala vihki sillan virallisella avauspuheellaan ja Karstulan Mieslaulajat esittivät uusitulle Riuttasalmen sillalle ja sillan kunnostajille tehdyn kiitoslaulun. 

 

Huhtikuu - Taitava Karstula Kansalaisopiston kevätkonsertti "Eläköön kevät!" tiistaina 18.4.2017

Kansalaisopiston järjestämässä konsertissa estradilla nähtiin taitavia karstusia. Lavalle nousivat sekä kansalaisopiston oppilaat että opettajat. 

 
Kotimaan matkailumessut 21.-23.4.2017 ja Karstulan äänimaisema

Karstulan kunta osallistui huhtikuussa myös Tampereen kotimaan matkailumessuille. Messuosastolla kävijälle tarjottiin mahdollisuus päästä aistimaan Karstulaa äänin ja kuvin. Niilo Oikarin koostaman äänimaiseman taustalla näytettiin #minunkarstula-kuvakilpailun kuvia.
Maaliskuu - Metsien KarstulaMetsäsymposium  perjantaina 24.3.2017

Karstulan kunnan ja Karstula-Kyyjärvi Metsänhoitoyhdistys ry:n järjestämä Metsäsymposium pidettiin Suojan talolla 24.3.2017. Tilaisuudessa keskusteltiin mm. metsänomistajuudesta, metsätaloudesta ja metsänhoidosta. Pääpuhujana tilaisuudessa kuultiin MTK:n metsävaltuuskunnan puheenjohtaja Mikko Tiirolaa.  Symposiumin alussa kunnanhallituksen ja juhlavuositoimikunnan puheenjohtaja Satu Koskinen palkitsi kuukauden karstusen, Heimo Aurosen, Karstula 150 juhlavuoden repulla.

 

 "Pirtua, pulaa ja muiluttajia"

Teatteri Uittokallion näytelmä sai ensi-iltansa maaliskuussa, perjantaina 24.3. Näytelmä kertoi fiktiivistä tarinaa vahvasti lähihistoriaan ja perimätietoon tukeutuen. Ohjauksesta vastasi Kirsi Sulonen.Kevään ajan esitetty näytelmä oli osa Karstulan 150-vuotisjuhlavuotta ja Suomi100-ohjelmistoa.
Helmikuu - Liikkuva Karstula Laskiaisen jäädiso 28.2.2017

Laskiaistiistaina 28.2.2017 heittäydyttiin vapaalle, luistinten ja musiikin vietäväksi Lions Clubin Karstula Areenalla järjestämässä jäädiscossa.


Koko perheen ulkoilupäivä Vastingilla sunnuntaina 26.2.2017

Vastingin kylällä järjestetyssä koko perheen ulkoilupäivässä hiihdettiin, lumikenkäiltiin, laskettiin pulkalla ja nautittiin yhdessä aurinkoisesta pakkaspäivästä. 


Lumen ja jään veistotapahtuma 17.-19.2.2017

Artranta ry:n yhteistyössä Ikitalvi ry:n kanssa järjestämä Lumen ja jään veistotapahtuma oli osa Design Goes Karstula -tapahtumasarjaa. Tapahtuma kuului  myös Suomi100-ohjelmistoon. Veistämään haastettiin paikallisia toimijoita, opiskelijoita ja vapaaehtoisia. Lumesta syntyikin mitä luovempia ja hienompia taideteoksia!

 

Tammikuu - Kansalaisten KarstulaYhdistysten toimintapäivä kunnantalo Himmelissä lauantaina 14.1.2017

Juhlavuoden ensimmäinen tapahtuma oli kunnantalolla järjestetty Yhdistysten toimintapäivä. Päivän ajatuksena oli tutustuttaa paikallisia asukkaita yhdistyten toimintaan esittelyjen, toiminnan, tekemisen ja hauskanpidon kautta!

 

Karstulan 150-vuotisjuhlavuoden avaus 31.12.2016