Opintomaksut

Opintomaksu ilmoitetaan jokaisen kurssin kohdalla. Musiikin yksilöopetuksen hinnat ovat  20 minuutin  tunnilta 125 € ja 30 minuutin tunnilta 165 €. Opintomaksut laskutetaan lukuun ottamatta lyhytkursseja, joissa on käteismaksu (mainittu ohjelmassa). Opintomaksua ei palauteta, jos opiskelija keskeyttää opintonsa.

Perhealennus

Opistossamme on edelleen perhealennus, jonka saavat samassa piirissä käyvät tai samalle kurssille osallistuvat samassa ruokakunnassa asuvat saman perheen jäsenet seuraavasti: 1. osallistuja maksaa täyden maksun, 2. osallistuja saa 25 % alennuksen ja 3. jäsenestä alkaen alennus on 50 % opinto-maksusta. Alennus ei koske yksilöopetusta. 
Alennukset eivät tule automaattisesti, vaan saadaksesi ne sinun tulee ilmoittaa siitä toimistoon mieluiten sähköpostilla.
Muista opiskelijakohtaisista maksujen muutoksista päättää rehtori kirjallisen hakemuksen perusteella.

Opintosetelit

Karstulan kansalaisopisto on saanut opetusministeriöltä opintosetelityyppistä avustusta, jolla korvataan tai alennetaan kohderyhmään kuuluvien opiskelijoiden opintomaksuja. Kohderyhmiä ovat:

  1. työttömät
  2. senioriväestö; 63 vuotta täyttäneet
  3. eläkkeellä olevat; eläkeläinen, joka ei ole ansiotyössä
  4. maahanmuuttajat

Opintoseteleitä saa toimialueen kirjastoista, ja lisäksi Karstulassa kansalaisopiston toimistosta ja asiointipisteestä, Kyyjärvellä kunnanvirastosta ja Kivijärvellä kunnanvirastosta Hannu Ahoselta. Alennukset myönnetään setelien saapumisjärjestyksessä niin kauan kuin määrärahaa riittää. Yksi henkilö voi käyttää ainoastaan yhden setelin. Opintoseteleitä voi palauttaa samoihin paikkoihin ja viimeinen palatuspäivä on 5.10.

Seniorien ja eläkkeellä olevien seteli on arvoltaan 10 € ja sen voi käyttää liikuntakursseihin tai tietotekniikkaan. Yksi henkilö voi käyttää ainoastaan yhden setelin.  

Työtön henkilö saa lukuvuoden aikana hakemuksesta yhteensä 30 €:n alennuksen kansalaisopiston opintomaksuista. Setelin liitteenä on oltava kopio Kelan/työttömyyskassan viimeisimmästä maksutositteesta tai Kelan työvoimapoliittisesta lausunnosta, jossa todetaan työttömyyden alkaminen (voi tulostaa netistä).

Maahanmuuttajien opintosetelin voi käyttää suomen kielen kurssiin ja yhteen vapaavalintaiseen kansalaisopiston kurssiin.  Maahanmuuttajien setelin arvo on 40 €.

Smartum-setelit

Opintomaksun voi maksa Smartumin liikunta- ja kulttuuriseteleillä, joilla maksaminen tapahtuu kansalaisopiston toimistoon sekä Kivijärvellä yhdyshenkilö Hannu Ahoselle ja Kyyjärvellä kunnantoimistoon tai kirjastoon. Koko lukuvuoden kestävien kurssien Smartum-maksu on toimitettava 5.10. mennessä. Lyhytkursseja voi maksaa seteleillä koko lukuvuoden.  Setelillä ei voi maksaa materiaalimaksuja. Seteli on henkilökohtainen. Lisätietoja www.smartum.fi

 

ePassi ja Smartum Saldo

Opintomaksun voi maksaa myös ePassilla tai Smartum Saldo -mobiilimaksulla, joilla maksaminen tapahtuu mobiilisovelluksen tai tietokoneen avulla. Suoritathan maksun 5.10. mennessä. Lyhytkursseja voi maksaa ePassilla ja Smartum Saldolla koko lukuvuoden, kerro lyhytkurssille ilmoittautuessasi, jos käytät näitä maksutapoja.

 

PAM:in alennussetelit

Palvelualojen liitto PAM:in osasto 072  on tehnyt kansalaisopiston kanssa sopimuksen  alennusseteleiden käytöstä. PAM tukee jäsenistönsä osallistumista kansalaisopiston kursseille 5 euron arvoisilla alennusseteleillä, joita on saatavilla oman alueosaston toimijoilta. Myös nämä setelit toimitetaan kansalaisopiston toimistoon tai yhdyshenkilöille viimeistään 5.10.

 

Kyyjärven kunnan tyky-setelit

Jos käytätte Kyyjärven kunnan tyky-seteleitä, toimittakaa tieto toimistolle  viimeistään 5.10.