kirjasto

Palvelut

 

Ulko-ovi

Palautus, lainaus ja varausten nouto

Palautusautomaatti on ulko-ovesta tultaessa vasemmalla heti naulakoiden jälkeen. Automaatti opastaa sinua koko ajan: seuraa näyttöä tarkasti ja varmista, että kaikki aineistot ilmestyvät näytölle. Automaatti myös kertoo, mihin laitat palautetun aineiston.

Lainausautomaatti on tiskin toisessa päässä, parven portaiden luona. Automaatti opastaa sinua koko ajan: seuraa näyttöä tarkasti ja varmista, että kaikki aineistot ilmestyvät näytölle.

Saapuneet varaukset voit noutaa itse hyllystä, joka sijaitsee ulko-ovesta tultaessa edessäpäin. Kun varaamasi aineisto saapuu noudettavaksi, saat siitä ilmoituksen. Saamassasi viestissä on sinun henkilökohtainen varausnumerosi. Varaukset löytyvät hyllystä tuon numeron perusteella. Muistathan aina lainata noutamasi varauksen! Noutamattomasta varauksesta peritään kahden euron maksu.

 

Seutuvaraukset

Voit varata aineistoa muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta mistä tahansa Keski-kirjastojen kirjastosta. Hyllyssä olevaa aineistoa voit varata itse verkkokirjastossa valitsemalla varauksen tyypiksi seutuvarauksen. Jos omaan kuntaasi ei ole hankittu ollenkaan jotain aineistoa, voit pyytää henkilökuntaa seutuvaraamaan sen toisesta Keski-kirjastosta, vaikka aineisto olisi lainassa. Seutuvarauksen kuljettaminen valitsemaasi noutopaikkaan kestää yleensä muutamasta päivästä kahteen viikkoon. Seutuvaraus on maksuton. Noutamattomasta seutuvarauksesta peritään kahden euron maksu. Lisää ohjeita verkkokirjastosta varaamiseen.

 

Kaukopalvelu

Mikäli etsimääsi aineistoa ei löydy Keski-kirjastoista, se on mahdollista kaukolainata muualta. Kaukolainapyynnöt tulee aina osoittaa kirjaston virkailijalle, eikä niitä ole mahdollista varata itse. Yleisistä kirjastoista tuleva kaukolaina maksaa 3€/kpl ja tieteellisistä kirjastoista tuleva 8€/kpl. Saat saapuneista kaukolainoista ilmoituksen, jonka jälkeen voit noutaa aineiston virkailijalta.

Voit jättää kaukolainapyynnön kirjastolle verkkolomakkeella tai ottamalla suoraan yhteyttä Karstulan kirjastoon.

 

Tietokoneet

Kirjastossa on asiakkaiden käytössä neljä tietokonetta, joille kirjautumiseen ei tarvita tunnuksia tai salasanoja. Ei-varattava kone löytyy lehtilukusalista sekä lainausautomaatin vierestä. Karstula-huoneen ja tutkijanhuoneen koneita voi varata etukäteen. Varauslista on lainaustiskillä. Vapaalle koneelle voi mennä myös varaamatta aikaa. Varauksen tehnyt asiakas on kuitenkin aina etusijalla. Tutkijanhuone on omatoimiajalla lukossa. Jos haluat käyttää tutkijanhuonetta omatoimiajalla, käy palveluaikana varaamassa aika, niin saat huoneen avaimen itsellesi lainaan. Asiakaspääte

 

Kopiointi, tulostus ja skannaus

Kirjastossa voit ottaa monitoimitulostimellamme sekä mustavalko- että värikopioita aina A3-kokoon asti. Myös tulostus onnistuu kaikilta asiakaspäätteiltämme. Tutkijanhuoneessa on oma tulostin ja skanneri.

TULOSTUS- JA KOPIOHINNAT:

A4 mustavalko                            0,40 €

A4 värillinen                                 0,80 €

A3 mustavalko                            1,00 €

A3 värillinen                                 2,00 €

 

 

Näyttelytilat

Kirjaston lehtilukusalissa on seinätilaa ja lasivitriini pienimuotoisille taide- ja käsityönäyttelyille. Näyttelytila varataan kuukaudeksi kerrallaan. Mikäli olet kiinnostunut tuomaan omia kätten töitäsi esille, ota yhteyttä kirjastoon.