neljän koon tarinatalkoot

Kisat ja kurssit

  

 

Kirjoittajaleiri Piispalassa pe-su26.-28.4.2019

 

 (toteutuu jostarpeeksi ilmoittautuneita)

 

Mukaan mahtuu 15 henkilöä. Viikonlopun hinta 141 euroa, majoituskahden hengen huoneissa.

 

Pe: kahvi ja päivällinen

 

La: aamiainen, lounas, päivällinen

 

Su aamiainen ja lounas

 

Työtilassa jatkuva kahvitus ja keksit, 1 keilavuoro kokoryhmälle + rantasaunavuoro 2 h, takkatupa ja 2 saunaa. Uimahalli omakustanteinen.

 

Ohjelma: perjantaina tutustuminen kirjoittajien kesken,tekstejä lukien ja kirjoittaen. La työskentely omien tekstien kanssa, tehtäviä.Su aamulla suunnitelmat loppuvuodelle. Huoneiden luovutus klo 12.  Irma on käytettävissä joka päiväkahdenkeskiseen tekstipalautteen antoon.  Ilmoittaudu 15.1. mennessä  hirsjarvi@gmail.com.Laita viestin otsikkoon aiheeksi PIISPALAN ILMOITTAUTUMINEN

 

 

 ***

Neljän koon tarinatalkoot ja Viispiikkinen kutsuvat kirjoittajia!

 

Sanomalehti Viispiikkinen Karstulan, Kannonkosken, Kivijärven jaKyyjärven Neljän Koon tarinatalkoot-projekti järjestävät yhdessäkirjoituskilpailun. Voittajan valitsee kirjailija Tapani Heinonen. Esiraadissa ovat päätoimittaja Ilkka Salonen, Karstulankansalaisopiston rehtori Hannu Patamaa sekä FT Irma Hirsjärvi

 Kisaan kutsutaan tekstejä, jotka liittyvät Karstulaan, Kannonkoskelle, Kivijärvelle, Kyyjärvelle ja Pylkönmäkeen.Teksti voi olla esimerkiksi tarina, novelli, runo, draama tai runojen sikermä(max 5 runoa).  Pituus max.20 000 merkkiä.

 Kilpailun pääpalkinto on 500 euroa.Voittajan julkistus 21.7.2019. Parhaista tehdään juhlajulkaisu.

Nimimerkillä varustetut tekstit lähetetään viimeistään 1.5.2019 osoitteeseenViispiikkinen, Virastotie 3, 43500Karstula. Mukaan suljetussa kuoressa nimi ja yhteystiedot.

 Lisätietoja IrmaHirsjärvi hirsjarvi@gmail.com

 

****

 

Marko Hautalan kauhukirjoittamisenkurssi Jyväskylässä 14.10.2018

20.8.2018 kirjoittaja Katri Alatalo

Pelkoa ja inhoa kirjoittajakammiossa: kauhun kirjoittaminen

Marko Hautalankauhukirjoittamisen kurssi Jyväskylässä 14.10.2018

Hyvässäkauhutarinassa on kyse vahvasta tunnelmasta ja yleensä lukijan pelottelusta.Mutta miten temppu toteutetaan, kun kaikki on jo tehty? Kurssilla käsitelläänmm. kauhukliseitä, pelon eri muotoja ja etsitään juuri omallekirjoittajaluonteelle sopivaa genren alalajia ja tapoja päästä kirjoittamiselleotolliseen mielentilaan. Kurssiin sisältyy myös lyhyitä kirjoitusharjoituksiaja keskustelua. Keskusteluun osallistuminen ja omien tekstien ääneen lukeminenon täysin vapaaehtoista.

Kurssi on avoin kaikille kauhun kirjoittamisestakiinnostuneille vasta-alkajista edistyneisiin. Osallistujat saavat vinkkejä janäkökulmia, joita voi soveltaa sekä tekeillä olevaan tekstiin että uusienideoimiseen, olivat ne sitten novelleja tairomaanikäsikirjoituksia. Kurssi järjestetään sunnuntaina 14.10.Jyväskylässä Veturitalleilla klo 11-17.Osoite Veturitallinkatu 6, aivan Jyväskylän Matkakeskuksen lähettyvillä.

Saman viikonlopun lauantaina Jyväskylän Science FictionSeura 42 järjestää perinteikkään Lokacon-tapahtuman, eli nyt kannattaa saapuaJyväskylään vaikka koko viikonlopuksi! Lokaconia vietetään la klo 10.30-16Jyväskylän kaupunginkirjastolla. Tarkka ohjelma päivittyy coninsivuille.

Kurssimaksu jailmoittautuminen:

20 euroa / Suomentieteis- ja fantasiakirjoittajat ry:n jäsenet

30 euroa / muut

Ilmoittautumisetosoitteeseen marko.m.hautala(at)gmail.com ma 1.10.2018 mennessä. Kurssille mahtuu enintään 12osallistujaa. Kerrothan ilmoittaumisen yhteydessä nimesi, osoitteesi,sähköpostiosoitteesi, oletko STK:n jäsen sekä mahdollisen erityisruokavalionkahvitarjoilua varten.

Kurssi järjestetään Taiteen edistämiskeskuksen tuella.