neljän koon tarinatalkoot

Lisää tarinatalkoista

 

Syyyskuussa 2018 starttasi Karstulan, Kannonkosken, Kivijärven ja Kyyjärven yhteinen Neljän koontarinatalkoot-projekti. Hankkeen rahoittaa kyseiset neljä kuntaa, sekä opetus-ja kulttuuriministeriö. Projekti on jatkoa alueella aikaisemmin toteutetuille hankkeille”Aluetaiteilija hyvinvoinnin edistäjänä” ja ”Voimaa taiteesta”. Ne toivatmenestyksellä alueelle erikoisosaamista tukien alueen kulttuuripalveluita ja-toimijoita.

Neljän koontarinatalkoissa kirjoittajaryhmien tavoitteena on rohkaista kirjoittamaan omiaja paikallisia tarinoita, ja elvyttää tapahtumien kautta tarinankerronnanperinteitä.  

 Neljän koontarinatalkoissa kutsutaan Karstulan, Kannonkosken, Kyyjärven ja Kivijärvenasukkaita kirjoittamaan omia ja paikallisia tarinoita, sekä elvyttämääntapahtumien kautta tarinankerronnan perinteitä nykytyyliin. Projekti tukeelaajemminkin kirjoittamista, sen näkymistä ja kuulumista eri tapahtumissa, jatulossa on myös kaksi 11-16-vuotiaille tarkoitettua luovan kirjoittamisenleiriä kesällä 2019.

 

Kirjoittajaryhmät ovat avoinnakaikenikäisille, ja niitä tulee Kannonkoskelle, Kyyjärvelle ja Kivijärvelle. Ryhmät kokoontuvat 2-3 viikon välein.  Ryhmiin osallistuminen on maksutonta. Kesäällä 2019 järjestetään kuntien kaksi yhteistä, 11-16-vuotiaille tarkoitettua kirjoitusleiriä.

 

Ryhmien vetäjänä toimiiFT, kirjoittajaohjaaja Irma Hirsjärvi. , kirjoittamisen sekatyöläinen. Hän ontuttu Jyväskylän yliopiston kirjoittajaohjelman opiskelijoille ja Jyväskylänavoimen yliopiston ikääntyneiden kirjoittajille, ja muun muassa yksi Kummallisen kirjoittajat – opas fiktiivisenmaailman luomiseen -kirjoittajaoppaan tekijöistä (Saara Henrikson, IrmaHirsjärvi, Anne Leinonen, 2014)