KULTTUURI

 

Nurkkateatteri  

Nurkkateatteri valmistui kulttuuritoimen käyttöön 1997 Jokelan kiinteistöön. Teatteri rakennettiin "omin voimin" ja kalustoa on hankittu vuosien varrella opetusteatterikäyttöön riittävä määrä. Teatterissa on 52 -paikkainen nouseva katsomo ja manuaalisesti toimiva esirippu. Tekniikka sisältää erilaisia valospotteja, savukoneen, äänentoistolaitteet Surround 5.1 -äänitekniikalla, videoprojektorin ja 4 x 3 m moottoroidun valkokankaan. Lisäksi näyttämöltä on kuva- ja ääniyhteys pukuhuoneeseen sekä näyttämön takatiloihin. Näyttämön koko on 10 x 4,5 m, korkeus on 3,5 m. Näyttämön lattia on katettu kauttaaltaan mustalla kumimatolla.

Yleisöaulan lisäksi Nurkkateatterin tiloina ovat 2 erillistä pukuhuonetta, kalustovarasto, puvusto, videokatselu-huone, tarpeistohuone sekä yhdistetty kaluston huoltohuone ja välinevarasto. Käytössä on myös keittiötila ja tarvittaessa iso juhlasali tanssiharjoutuksia varten. Nurkkateatterin toiminnasta vastaa kunnan kulttuuripalvelut. Teatteri-ilmaisun perusopetusta järjestetään yhteistyössä kansalaisopiston kanssa.

(Kuvassa Nurkkateatterin kantaensi-ilta 2010 Mummon monoloota, käsikirjoitus ja ohjaus Seppojuhani Ruotsalainen, mummon roolissa Airi Honkonen.)

 
Nurkkateatteri
Hämeenpurontie 1
43500 Karstula

Tiedustelut:
kansalaisopiston rehtori Kirsti Keihäsvuori
puh. 044 459 6653
kirsti.keihasvuori(at)karstula.fi

 

Katso Nurkkateatterin esitykset 1997 alkaen

Suoritetut teatteritaiteen lukiodiplomit