Kuvagalleria

Kuvia Aluetaiteilijahankkeen aikana toteutetuista yhteisistä teoksista, projekteista, tapahtumista ja kursseista.

 

Voimaa taiteesta -hanke

Hanke käynnistyi lokakkuussa 2016 kuvataiteilija Johanna Piston (AMK) johdolla. Hankkeen etenemistä voi seurata aluetaiteilijan omalla Youtube -kanavalla.  

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Vuoden 2015 aluetaitelijahankkeen kuvia: 

Kannonkosken koululle aloitettiin seinäteosta koulun ruokasaliin. Kaikki yläluokat osallistuivat teoksen aloitukseen; jokainen sai väritettäväksi oman kelo-puukiekon. Puukiekoista väritettiin puuväreillä vuosirenkaita. Teos jatkuu siten, että jokainen seiskaluokkalainen värittää oman puukiekon ja se asetetaan muiden joukkoon - näin teos jatkuu ja kasvaa vuosittain. Kiekot odottavat vielä kiinnitystä lopulliselle paikalleen.

 

 

Hankkeen aikana aluetaiteilijan työhuone on ollut avoinna taiteentekemiselle aina keskiviikkoisin kello 14-20. Viimeisellä avoimella työpaja kerralla vietettiin Karstulan Kansalaisopiston pikkujoulua ja ripustimme työtilaan esille syksyn aikana syntyneitä maalauksia.

Ulla Luksasen sokerimarmorointi- ja mustemaalauksia:

 

Kyllikki Peuraniemen akryyli- ja akvarellimaalauksia:

 

 

 

Syksyllä tehtiin seinämaalauksia Kyyjärvellä ja Karstulassa.

Kuvia Kyyjärven kolmen seinämaalauksen alkuvaiheista:

seinamaalaus_sininen

 

Kuvia valmiista maalauksista. Maalaukset löytyvät kauppakeskus Paletista, Salen ja Alkon välisestä käytävästä.

 

 

 

Kuva Karstulan Heikin Tuvan seinämaalauksen avajaistapahtumasta.

Maalaus on seiskaluokkalaisten Ainon, Metten, Oonan ja Veeran suunnittelema ja toteuttama.

 

 

Kuvia marraskuussa järjestetystä PORKKANA TAIDE KAHVILASTA.

 

 Kahvimaalausta pääsi kokeilemaan Petäjäveden kuntataiteilijoiden Johanna Juvosen ja Biagio Rosan johdolla.

 

 Musiikkia soitti Susanna Leppänen.

 

Kahvilan pitäjät: Laura, Mirva, Biagio, Milja, Iitu ja Johanna.

 

 

Kuvia syysloman grafiikan kurssilta.

 

 

PORKKANA TAIDE KAHVILA toteutettiin toista kertaa Karstulassa, tällä kertaa yhteistyössä Karstulan Käsityötalon kanssa. Järjestäjinä toimi tuttu "porkkanatiimi" eli Laura Hetemäki, Mirva Kantanen ja Ronja Hakalehto. Mukana olivat myös Karstulan Martat pienen sieninäyttelyn kera sekä musiikkia soittamassa Susanna Leppänen. Kahvilassa pääsi kokeilemaan myös monotypioiden tekemistä ja sokerimarmorointimaalausta!

 

porkkanakahvila_syksy

 

 

Toteutimme yhdessä Jussi Järvisen kanssa ikkunateoksen Karstulaan tyhjään liiketilaan. Jussi on tehnyt kuvataideopintoihin kuuluvaa harjoittelua aluetaiteilijahankkeessa kesän ajan.

Teos esillä osoitteessa Keskustie 10!

 

 

Heinäkuun lopussa kuvataiteilija Mirka Kinnulan ja runoilija Anne Mölsän Muotokuvatiski vieraili Karstulassa ja Kivijärvellä. Muotokuvatiskin nettisivuilta löydät päivien aikana syntyneet muotokuvat! www.muotokuvatiski.net

 

 

 

Kivijärven kirjastossa esillä Jenni Lahtisen  maalauksia heinäkuun ajan. Kannattaa käydä katsomassa!

Jenni_Lahtinen

 

 

Kuvia LEMPIPUU työpajasta.

 

 

 

Kauppakeskus Paletin vitriinissä esillä Salme Tanskasen akvarellimaalauksia ja runoja. Kuvassa Salme teostensa äärellä. Näyttely esillä elokuun loppuun asti, kannattaa käydä pysähtymässä runojen, kasvien ja maisemien äärelle!

 

 

Heinäkuussa vierailin Keuruulla Kuntataitelija kollegoiden Johanna Juvosen ja Biagio Rosan luona Santun talolla. Virittelimme jättiverkkoja taidepolulla ja Pihlajaveden Kotiseutumuseolla. Tutustu Kuntataiteilijoiden toimintaan täältä.

kuntaitaiteilijat_keuruu

 

 

Heinäkuussa Kannonkosken markkinoilla sokerimarmorointimaalausta ja katuliituilua. Seuraavana päivänä Antin soitossa jatkettiin sokerimarmorointeja ja tehtiin monotypioita kansanmusiikin säestyksellä, aurinkoisessa säässä.

IMG_8081

 

 

Kuvia Kivijärven akvarellikurssilta.

nettiin5

 

 

Kesäkuussa Satusivellin lastenkulttuuriviikolla Karstulassa katuliituiltiin, maalattiin ja piirrettiin möröille koteja sekä loppujuhlassa Kruukkilassa taiteiltiin viirejä.

 

 

Kuvia monotypia työpajan töistä Vastingin kyläkoululla. Työt olivat esillä koulun kevätjuhlassa. Käytimme monotypioiden tekemiseen puupalikoita, pitsiliinoja ja kakkupapereita. Syntyi upeita värejä ja sattumia! Työpajan teemana oli remontti, sillä Ahjolan nuorisoseuran talolla Vastingilla esitetään tänä kesänä Remontti -niminen näytelmä ja työpajan teokset ovat siellä esillä kesän ajan.

 

 

 

 

P5043312

 

 

 

 

 

 

 

Kevään aikana järjestin taidepajoja Karstulan, Kannonkosken, Kivijärven ja Kyyjärven kirjastoilla. Materiaalina käytettiin poistokirjoja. Pajoihin osallistui kirjastojen asiakkaita ja koululaisryhmiä. Maalasimme, taittelimme, leikkasimme ja testailimme, millaisia uusia taideteoksia tai teosten osia vanhoista kirjoista syntyy.

 

 

 

Kankaanmaalausta ja painantaa maaliskuussa Kivijärvellä Wingerborg -yhdistyksen kokoontumisessa.